top of page

Om mig

Hösten 1999 gick jag en dockkurs på Skillebyholm i Järna. Som lärare hade vi Karin Neuschutz. Det var väldigt givande och inspirerande att få lära sig hantverket av en så kunnig person.
Hennes bok Waldorfdockor har varit till stor hjälp för mej.

Sedan dess har det blivit många dockor. Först sydde jag åt mina barn, sedan fortsatte jag sy fler dockor. Den skapande processen var så kul och  spännande, att se något ta form. Det är alltid lika intressant att se vad det är för en liten individ som växer fram. När jag syr en docka så bestämmer jag inte i förväg hur den ska se ut, utan jag låter det växa fram  under själva processen. 

Under åren har dockskapandet kommit och gått i perioder. Jag har varit med på marknader och utställningar, sytt på beställning till privatpersoner och förskolor, varit aktiv i en dockgrupp i mina barns skola, hållit kurser och grupper. Ibland har jag gjort uppehåll för att arbeta med annat. 

Nu syr jag igen, nya idéer, färger och former. Jag har alltid tyckt om att låta fantasin leda mej. 

 

Jag tar emot beställningar i den mån jag hinner. Men det är viktigt att komma ihåg att det är ett hantverk som kräver en viss konstnärlig frihet om resultatet skall bli bra.

Du får gärna komma med egna tankar, frågor och 
önskemål, mejla mej gärna. Och följ mig gärna på mitt Instagram-konto (waldorfdockor).

Varma hälsningar från 
Marie Spång

    

Kontakta mig på marie.spaang@gmail.com

bottom of page